Thursday, December 3, 2009

Senja @ Kampung

Dah lama rasanya tak berkunjung melawat-lawat pantai depan rumah, walaupun tiap-tiap hari lalu di situ. Tu belum lagi turun ke laut tangkap ikan. Dah memang rutin aku setiap hujung tahun bila tiba cuti sekolah akan turun ke laut jadi nelayan sambilan. Selain dapat ikan yang fresh dan 'first class', dapat juga income tambahan. Dapat juga jimatkan belanja beli ikan yang tak kurang RM50 seminggu. Dah dapat tengok laut dan menginjak kaki ke jeti dah cukup rasanya mengubat kerinduan aku pada laut (dan ikan yang sendiri tangkap... ekeke). Ada masa aku post hasil tangkapan aku dari laut.. bila la agaknya ada kesempatan nihh.

+/- readmore



Pokok tumbuh di pinggir laut, pernah nampak tak?





Tak ketinggalan pose menarik budak nihh... :)

14 comments:

AKU said...

adess tn..sengaja kau mengusik ati ku suh balik cpt2 sana kg..adess..bedegup2 jantung ku tinguk 2 pemandangan laut oo..mcm sesak nfs ku..adess..lambat betul bln 1 ni..

911 said...

Baa kaa tuan... kunu

zaza said...

laut ke tu???nmpk cam tasek jer..
ape2 pun nice view...
aku suka air!!! hahaha...

Bitter Sweet said...

kat mana nih?

Iza said...

Kat kg aku dulu ada pokok tumbuh dlm air,pokok bakau......sebabnya air pasang....kelihatan seperti pulau di tepi laut. Tapi skrg,pembangunan dan memusnahkan keindahan itu.....
Jon komen di Teratak usang

http://azilas.blogspot.com

911 said...

@zaza

laut.. tp tak tau la pulak kamera bagi effect jadi cam tasik..

911 said...

@ Bitter Sweet

Pitas, Sabah.
Perairan Teluk Marudu :)

911 said...

@ Iza,
tq.. :)

Kulanz Salleh said...

Macam aku kenal tempat ni.. tapi di mana tu arr...

911 said...

@Kulanz Salleh

hahaha... cam biasa juga ba..

IxoR@ said...

aisehhh...

sy suka view begitu la...kan best klu kg sy mcm tu!

saujana mata memandang....

ekopelancongan said...

salam kembara bro..

lautan di sabah..

one of the best in the world..

ngee..

911 said...

tq ixora dan ekopelancongan...

Photon said...

Wah enak tuh buat berenang...