Sunday, February 21, 2010

Aleya n Friends @ CCA

Ni la budak Aleya yang sedang demam selsema + batuk. Mata nampak kuyu. Tapi masih berselera nak mandi kolam. Kena baik demam dulu baru boleh mandi!


Ni pula si kakak Eja yang melobi agar dibenarkan mandi kolam@swimming pool. Huh! berpakat dorang ni.
  

Tak cukup kakak, si abang ni lagi. Budak Izwan ni cam Aleya juga - selesema + batuk. Layan movie guna laptop sebab kami tak ada TV!
  

Setelah bersusah payah menelan antibiotik yang agak sukar ditelan, akhirnya hajat budak 3 orang ni tertunai juga. Aleya dah sembuh dalam 2 hari. Cukup besemangat dia menelan ubat sebab 'dijanjikan' mandi kolam.
  

Meriahnya dorang.. Mana anak aku yang sorang lagi? Tu di hujung sana mandi di kawasan yang agak dalam.
  

 
Aleya dah sihat dah! Papa dorang tak mandi sebab nak jaga budak-budak mandi. Ceh! Alasan.

p/s Layan Nobody lah dulu... kekeke

.

11 comments:

Ain said...

salam,

kat blog saya ada jual ubat batuk aromatherapy...

hanya perlu sapu sahaja...

sangat mujarab dan anak2 pasti tido lena....

Mus said...

uina.. bestla budak-budak tu mandi kolam..
ada lifeguard tak ging?
hati2 k!

911 said...

Mus,

Ada tu jugak lifeguard tu bro..

pak dogol said...

pak dogol kalau mandi kat kolam atau sungai mesti pakai gayung..

muahaha!

911 said...

pak dogol,

Adehh... hahaha

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah bestnya mandi swmming pool :-)

911 said...

Zikr the Jalanan Sepi Perantau,

Hehehe... kompom best. Tapi mandi kat sungai yg airnya bersih dan jernih lagi best rasanya..

ila-ali said...

comel-comel anak u...

911 said...

ila-ali,

mekasih..:)

¶A.K.I¶ said...

layan gak wonder girls ye tebilan! hahaha... wah3~ sonok melayan ank2 mandi kolam ye... bgs2~ aktvt berkualiti~ ^_^

911 said...

Aki,

...kekeke... layan. Aktiviti buat bersama-sama memang bagus untuk mengukuhkan hubungan kekeluargaan.