Sunday, September 13, 2009

Streamyx Oh Streamyx



13 September 2009.

Baru balik dari Kota Kinabalu petang tadi kira-kira jam 5.50 petang aku dapat SMS dari rumputt (boss besar utara.fm) menjemput ke majlis berbuka puasa di rumah sanguru (tekong SAM). Tq tuan rumputt.. tapi maaf tak dapat datang kerana kurang sihat.

Sakit kepala menyerang tiba-tiba. Migrainkah aku? Adehh.. Lepas saja sungkai (berbuka puasa) di rumah, mandi dan terus mengampai atas katil. Tak sedar diri hingga jam 12.30 tengah malam. Terbangun tengah malam, tak tahu apa nak buat, aku buka PC. Hajat hati nak buka laman wajibku blog kesayangan – Tebilan dan blog anak didikku, Sumandak Suangpai serta laman Komuniti Utara Sabah (KUSNET) sambil dengar radio komuniti, utara.fm. Manalah tau dapat juga info lanjut berkenaan Majlis Berbuka Puasa di rumah sangguru sambil-sambil menganjang di cetrum KUSNET. Aku difahamkan utara.fm mengadakan mesyuarat tentang Mini Konsert Felix dan Rumah Terbuka dan Pelancaran KUSNET.

Konsert Mini Felix AF3 akan diadakan pada 26 September nanti di Dewan Masyarakat Kota Marudu dan Rumah Terbuka Hari Raya dan Pelancaran KUSNET pada 3 Oktober nanti di Dataran Bengkoka, Pitas. Maklumat lanjut sila layari http://utarasabah.net. Ehemm… tolong promo sikit ja ni.

Buka ja internet, streamyx pula down, adeh…

Nasib baik dapatlah juga buka blog Tebilan ni gunakan dial up CDMA yang berkelajuan 5 kbps (kononnya 115 kbps?). Tapi tak dapatlah menjalankan misi rutinku – menyubuk dan meng’klik’ benda-benda yang boleh membawa keuntungan kepada kawan-kawan.. hehehe..

Streamyx ohh streamyx… kalau dah start down ni mau 2-3 lanjutannya down. Kadang-kadang siang ok tetapi malam jadi siput jalan bertongkat. Kadang-kadang CDMA 5 kbps jalan lagi laju dari streamyx 1 Mb. Betul-betul bikin sakit hati. Mana lagi aku baru ja mau layan sakit kepala yang dah nak lega. Bayar tiap-tiap bulan bukannya mau kurang 1 sen pun. Tapi perkhidmatan tak sama standard dengan bil. Tak tahulah pula streamyx rakan-rakan yang berada di luar sana.

Adehhh… sakit kepalaku datang balikkkkk.

2 comments:

Kulanz Salleh said...

hahaha.. akupun mau bunuh tu strimik..

ShakRoil said...

streamyx memang scuk ckit.. hampeh ja!