Sunday, September 26, 2010

Geng Bas Sekolah

Beberapa gambar berkaitan kanak-kanak sahaja. Sebahagiannya telah diedit, yang lain pula masih original.

Sebenarnya dapat merakam aksi dan emosi kanak-kanak ini memang seronok. Cuma masalah yang selalu timbul apabila kanak-kanak selalunya amat sensitif dengan kehadiran fotografer. Ada yang memberi reaksi yang spontan seperti menunjukkan tanda 'peace'. Ada pulak yang menyembunyikan wajah mereka. Ada yang terus memberikan pose-pose selamba. Ada pulak yang menunjukkan reaksi 'buat tak tahu'. Sebenarnya saya suka aksi yang agak natural, yang tidak terpengaruh dengan kehadiran jurufoto. Yang ini sangat sukar sekali, perlukan lensa yang agak panjang sehingga kanak-kanak tak menyedari aksi mereka dirakam.  


Ada gaya model tak?

 Wah, adik ni sebenarnya suka bergaya, memang sporting.

 Yang ini sangat sukar diambil fotonya.

 Peace! Anak saudara saya yang agak sensitif dengan kehadiran kamera. Sangat sukar mengambil foto selambanya.

 Wah! Apa yang difikirkan tu?

 Aat yang comel.

 Malu-malu.

Hahaha... dia tak perasan pun.

15 comments:

black_mel said...

comel2...yg mcm model tu pandai btul dia bergaya...

Ain said...

ain pun suka rakam aksi natural budak2....

memek muka dan gaya yang menggambarkan sejuta rasa...

itulah dia sebenar mereka...

yott said...

nice pictures bro..
pic yg black&white tu, candid ker atau disuruh pose mcm tu bro..

911 said...

black_mel,

Budak baru 11 tahun umur dia tu. Sebenarnya pemalu tp dia dapat kontrol. :)

911 said...

Ain,

setuju sangat :) raut wajah mereka menceritakan segala-gala.

911 said...

yott,

candid tu, saya nak dekat dgn budak tu pun susah. Asik melarikan diri je.

m2g said...

anak-anak zaman ni memang pandai bergaya.

Mus said...

memang ada bakat jadi model bro..

sabree hussin said...

kanak-kanak pun boleh jadik model eyh

asrulasmah said...

salam..sekarang bebudak dah tak macam budak2 dulu. dah blh cari duit sendiri.

optionshift3 said...

gelagat anak-anak dan bagi fotographer moment yang menarik susah nak capture..tapi kalau dapat memang cute...tahniah

SYaMiLa said...

comelnya...he3...

My recent post "NEW!!! HOT DESIGN GAP PYJAMAS"

Angelosanora said...

cik 911 semakin terror ar

Rahsia Kelamin Suami Isteri said...

tomelnyer....nk wat anak angkat leh???

hanya suara said...

nice shoot!